1. ožujka 2023. Ante Pandžić

Vanjsko oglašavanje

Vanjsko oglašavanje je oblik oglašavanja koji uključuje postavljanje reklama na javnim mjestima, uključujući bilborde, plakate, natpise, digitalne ekrane, autobuse, tramvaje i druga prijevozna sredstva, zgrade i druge površine. Ovaj oblik oglašavanja namijenjen je ciljanju velikog broja ljudi koji se kreću na javnim mjestima.

Jedna od glavnih prednosti vanjskog oglašavanja je njegova velika dostupnost i vidljivost. Reklame se postavljaju na javnim mjestima koja su prometna i vidljiva, čime se postiže velika pokrivenost publike.

Vanjsko oglašavanje također nudi mogućnost ponavljanja poruke, što je ključno za stvaranje prepoznatljivosti i memorabilnosti brenda. Prolaznici se često više puta vraćaju na isto mjesto, što znači da će ponavljana reklama imati veći učinak.

Još jedna prednost vanjskog oglašavanja je velika mogućnost prilagođavanja poruke. Reklame se mogu prilagoditi prema ciljanoj publici, mjestu postavljanja, vremenskim uvjetima i drugim uvjetima, što omogućuje veću učinkovitost u postizanju marketinških ciljeva.

Vanjsko oglašavanje također pruža mogućnost kreativnosti u oblikovanju oglasa. Kreativni dizajn i upotreba boja i slika mogu privući pažnju prolaznika i potaknuti ih na djelovanje.

Vanjsko oglašavanje dijelimo na digitalno i tradicionalno vanjsko oglašavanje. U nastavku ću pobliže opisati digitalno vanjsko oglašavanje na LED Ii LCD displejima.

Digitalno vanjsko oglašavanje je oblik vanjskog oglašavanja koji se temelji na korištenju digitalnih zaslona i tehnologije kako bi se kreirale i prikazivale reklame na vanjskim prostorima poput ulica, trgova, autobusnih stanica i drugih javnih mjesta. Ovaj oblik oglašavanja se razlikuje od tradicionalnih oblika vanjskog oglašavanja, kao što su bilbordi, city lightevi, jumbo plakati i ostali reklamni panoi, jer koristi digitalne zaslone koji su povezani s internetom i mogu prikazivati dinamički i interaktivni sadržaj.

Prednosti digitalnog vanjskog oglašavanja su brojne. Digitalni zasloni omogućuju brzu promjenu reklama, što je vrlo korisno za brendove koji se često mijenjaju ili promoviraju različite proizvode ili usluge. Digitalni vanjski oglasi također omogućuju ciljanje određene publike, koristeći podatke o lokaciji, vremenu i drugim varijablama. Osim toga, digitalni zasloni omogućuju interaktivnost, što privlači pažnju prolaznika i povećava učinkovitost oglasa.

Digitalni vanjski displeji također omogućuju veliku kreativnost u dizajnu i prikazu oglasa. Osim standardnih slika, digitalni zasloni omogućuju upotrebu videa, animacija i drugih interaktivnih elemenata koji privlače znatno više pažnje od statičkih (printanih) oglasa. Oglašavanje na LED displejima ili se mogu povezatii s drugim oblicima oglašavanja, kao što su online oglašavanje i društvene mreže, što znatno može povećati učinkovitost kampanje.

Najzastupljenija vrsta displeja kod vanjskog oglašavanja su LED DISPLEJI. LED displeji su digitalni zasloni koji se koriste u vanjskom oglašavanju, a sastoje se od niza LED dioda koje emitiraju svjetlo. Ova vrsta ekrana je popularna zbog svoje visoke svjetline i kontrasta, što ih čini lako vidljivima čak i u sunčanim danima kao u kišnim i zimskim uvijetima. Još treba naglasiti da se sama veličina ekrana može prilagoditi te je kao takav pogodan za postavljanje na različite površine. U svijetu postoje ekrani veći od 1000 kvadrata.

Druga vrsta koja se koristi u vanjskom oglašavanju je LCD DISPLEJ koji unazad nekoliko godina također ima mogućnost prikaza slike koja je vidljiva na suncu. Do prije par godina to nije bio slučaj. Jedna od najvećih prednosti LCD displeja u vanjskom oglašavanju je visoka kvaliteta prikaza. Ovi zasloni mogu prikazati vrlo detaljne slike i tekst, što znači da se mogu koristiti za prikazivanje različitih vrsta sadržaja, uključujući fotografije, grafike, videozapise i tekstualne poruke. LCD displeji također imaju vrlo širok kut gledanja, što znači da se mogu vidjeti iz gotovo bilo kojeg kuta. Ovo je posebno važno za vanjsko oglašavanje, gdje je važno privući pažnju prolaznika i vozača iz različitih kutova.

Jedna od najvažnijih prednosti LCD displeja je interaktivnost. Ovi zasloni se mogu koristiti za prikazivanje interaktivnih oglasa i poruka, uključujući igre, ankete i natjecanja. Ovo stvara emocionalnu vezu s publikom i povećava uključenost i sudjelovanje….

Contact

+385 98 172 5704

ante-mate@ante-mate.hr

Contact